TwilightChannel

The Twilight Saga : New Moon

Picture
In het tweede deel van de Twilight Serie wordt Bella achttien jaar oud. Ze is hier niet blij mee omdat ze nu fysiek een jaar ouder is dan Edward. Alice, de zus van Edward, besluit een feest te geven naar aanleiding van Bella's verjaardag. Als Bella echter het cadeautje van Carlisle en Esme opent, snijdt ze haar vinger aan het papier. Jasper, de vampier van de familie die de meeste moeite heeft met het negeren van mensenbloed, valt Bella aan, maar Edward houdt hem tegen en door deze gebeurtenis besluit Edward dat het beter is om Bella te verlaten, zodat Bella een gewoon leven kan lijden.

Bella is zwaar depressief door het vertrek van Edward en komt erachter dat als ze roekeloze dingen doet, ze Edward kan zien. Ze besluit twee oude motors op te halen bij de vuilnisbelt en gaat ermee naar Jacob Black, een vriend van de familie. Jacob doet haar weer een beetje opleven, Bella lacht weer, maar ook Jacob kan de nachtmerries niet weghalen. Na een tijdje laat ook Jacob niks meer van zich weten en Bella probeert uit te vinden wat er aan de hand is. Nadat Jacob Bella stiekem heeft bezocht komt Bella erachter dat Jacob een weerwolf is. Jacob vertelt haar dat ze Laurent, een vijandige vampier, hebben vermoord nadat hij Bella probeerde te vermoorden en dat Victoria nog steeds elke nacht terugkomt naar Forks, maar dat ze niet weten wat zij zoekt en dat ze elke keer als ze haar bijna te pakken hebben, weer wegglipt. Bella vertelt dat ze haar zoeken en Jacob besluit samen met de rest van de wolven Bella te beschermen.

Wanneer Bella zo wanhopig wordt om Edward te zien, springt ze van een klif af. Alice, die in de toekomst kan kijken, ziet dit gebeuren en denkt dat Bella zelfmoord pleegt. Alice gaat terug naar Forks om te kijken hoe het zit. Bella verdrinkt bijna maar wordt gered door Jacob. Als Bella thuiskomt, gebracht door Jacob, ziet ze dat Alice er is en is ze blij om haar weer te zien; ze heeft nu in ieder geval bewijs dat Edward echt bestond. Wanneer Jacob binnenkomt en Alice naar buiten gaat, gaat de telefoon. Jacob neemt op en de persoon die belt vraagt of Charlie thuis is, Jacob zegt dat Charlie naar een begrafenis is. Jacob denkt dat het Carlisle was en zegt dit ook tegen Bella. Even later is Alice terug om te zeggen dat ze zag dat Edward nu naar Italië gaat om zich te laten vermoorden door de Volturi.

Samen vertrekken ze naar Volterra. Maar als ze aankomen heeft Bella nog maar vijf minuten om naar de kloktoren te rennen en Edward te redden. Ze haalt het net op tijd maar toch wil de Volturi Edward, Bella en Alice nog eens spreken. Tijdens dat gesprek eisen de Volturi dat Edward Bella verandert in een vampier, anders zullen zij haar vermoorden; ze vinden dat een mens niet van het bestaan van vampieren mag weten (ze is een zwakke schakel) en als Edward hier tegen protesteert werd hij bijna vermoord. Alice (door te zeggen dat ze al gezien heeft dat Bella een vampier wordt) en Bella (door te zeggen dat ze zou willen sterven i.p.v. Edward) kunnen dit nog voorkomen.

Bella, Edward en Alice keren terug naar huis en Bella laat de hele Cullen familie stemmen over haar onsterfelijkheid. Iedereen, behalve Rosalie en Edward, stemmen toe. En als Bella Edward vraagt of hij het wil doen zegt hij dat hij dat wil doen als ze met hem wil trouwen.