TwilightChannel

The Twilight Saga : Eclipse

Picture
Deze film vervolgt het verhaal van Bella Swan, die een onmogelijke relatie heeft met de vampier Edward Cullen.

Bella, net uitgerust van haar reis naar Volterra, Italië, staat meteen weer in het middelpunt van de belangstelling. Haar vriendje Edward en beste vriend Jacob hebben nog steeds een strijd om Bella en omdat de weerwolven vijanden zijn van de vampieren wordt deze strijd alleen maar erger. Bella probeert zich neutraal te houden, maar dat gaat niet altijd even makkelijk. Bella heeft afgesproken met de Cullens dat ze getransformeerd zal worden tot een vampier en dit zal gebeuren op de dag na hun huwelijk. De tijd vliegt voorbij en daardoor wordt Bella steeds zenuwachtiger. Er worden moorden gepleegd in Seattle en Edward en zijn familie vrezen dat deze moorden worden gepleegd door vampieren.

Edward moet jagen en besluit dat Alice op Bella moet passen dat weekend (in ruil voor een gele Porsche). Bella heeft dat weekend een 'slaapfeestje' bij Alice. Tijdens dat feestje vertelt Rosalie haar verhaal aan Bella. Hoe haar leven was voordat ze vampier werd en hoe ze een vampier is geworden. Ook vertelt ze dat ze nog steeds een kinderwens heeft. Ze probeert, door haar verhaal te vertellen, Bella over te halen om van gedachten te veranderen en geen vampier te worden.

Ondertussen probeert Bella steeds weg te komen van Edward en Jacob op te zoeken. Edward is slim en maakt bijvoorbeeld haar auto onklaar. Maar uiteindelijk geeft hij toe en kan Bella Jacob opzoeken.

De moorden in Seatlle gaan door en Alice kan niets zien (al heeft ze de gave om in de toekomst te kijken). En het wordt nog vreemder als er een onbekende op Bella haar kamer is geweest en een blouse van haar heeft meegenomen.

Ook Jasper vertelt zijn verhaal en zo komen ze erachter dat de moorden in Seattle gepleegd zijn door een leger van jonge vampieren, die in een korte tijd gecreëerd zijn. Jasper leert de Cullens hoe ze moeten vechten en betrekt hier de wolven ook bij. De Cullens en de wolven zullen gaan samenwerken tegen het leger van jonge vampieren.

In deze tijd hebben Edward en Bella een weekendje alleen, waarin ze allemaal dingen bespreken die zij willen. Bella wil getransformeerd worden door Edward, maar dan moet ze eerst met hem trouwen. Uiteindelijk accepteert zij dit en vraagt Edward haar officieel ten huwelijk.
Edward zal niet meedoen met de strijd tegen de jonge vampieren, dat doet hij om Bella te beschermen. Bella, Edward en Jacob verstoppen zich in een tent in de bergen. Later voegt Seth, een jonge weerwolf, zich ook bij hen. Seth kan via zijn gedachten dingen over de strijd doorspelen aan Edward. Edward en Bella bespreken hun verloving en Jacob hoort dat en besluit zich in de strijd te mengen. Bella wil dit niet en smeekt hem om te blijven, maar Jacob gaat toch. Voordat hij gaat chanteert hij Bella: hij zal zich niet inzetten om ongeschonden uit de strijd te komen tenzij ze hem kust. Daardoor realiseert ze zich dat ze eigenlijk ook verliefd is op hem en vraagt ze dat hij haar kust. toch gaat hij naar de strijd. Ondertussen is de strijd begonnen. Victoria weet de geur van Edward op te sporen en zo moet Edward alsnog met het gevecht meedoen. Hij weet haar te doden en de anderen hebben ook hun ding gedaan, maar dan komt het bericht dat Jacob zwaar gewond is geraakt door een jonge vampier, zijn ribben zijn gebroken. Dan verschijnen de Volturi op het veld en vertellen dat ze goed werk geleverd hebben, ze reageren niet op het punt dat Bella nog mens is. Bree Tanner ( een jonge vampier) wordt opgenomen in de familie Cullen omdat ze niet wou vechten en bang was, maar Felix (een lid van de Volturi) dood haar omdat het niet toegestaan is. Bella gaat op bezoek bij Jacob en vraagt hoe het met hem gaat, Carlisle (heeft Jacob verzorgd) zegt dat Jacob met veel rust vanzelf goed zal komen. Op het einde van de film zal Edward de ring om Bella haar vinger doen en zullen ze samen het goede nieuws aan haar vader en haar/zijn familie zeggen.

Het stukje dat nu komt wordt niet getoond in de 3de film. Bella besluit haar transformatie uit te stellen. In de epiloog is te zien dat Jacob een uitnodiging krijgt voor de bruiloft van Bella & Edward, met een persoonlijk briefje van Edward zelf erbij ingevoegd. Jacob verliest bijna zijn zelfbeheersing, maar Billy brengt hem weer tot bedaren en Jacob rent het bos in om alles even kwijt te zijn.